Sunday, February 27, 2011

...kenangan la plak 3.....(episod akhir)

Glitter Sphere - MySpace Glitter Graphics

nk smbung la skt cter 2...hehehe...
smntara tggu keje x de ag....huhuhuhu......

k la....nk smbg smpai mne aie 2 ek...
ermmm...smpai abis spm kn....
lps abis pper last spm (paper fizik)...ayie call ina...
hehehe...tyme 2 mmg hepi sgt2...
hhuhuhu...ayie ade ajk ina g umah dye sblom blik....
ye la dh nk blik wat slme2 nye la ktekn....hahahaa....
tp x seindh impian la kte kn...
hahaha....

Glitter Sphere - MySpace Glitter Graphics



x smpt pom nk poi ha...hahahaa....x de jdoh la ktekn...
ermmm...yg sdeyh nye....sbnr nye mk cik ina kte nk amik tyme bdk akaun exam...mkne nye lbh krg 2,3 aie kmudian la...
tp, tup3...tyme tgh wat p'siapan dinner 2...mk ck ina call....
dye kte nk mai amik esok gk....
waaaaaaaaa....mmg sdeyh la...http://www.emocutez.com

bkn pe....sdeyh nye sbb kne b'psh ngn ayie...huhuhu...
sdeyh de....smpai nangis2 ha kt blk grkn....
ermm....tp nk wat cne...dh x leh nk wat pe2 pom...
dinner pom rse cm mls pegi dh ha....

keesokan aie nye....
pg2 lg ayie da nk blk....erm...tp nseb baek smpat ag ina jmpe dye...
bkn jmpe pom sbnr nye....hehehe...juz maen2 mata....
dr mata trn ke aty....hahaha....bpk lwak nye...
cnta bdk2....
http://www.emocutez.com

Glitter Sphere - MySpace Glitter Graphics



ermmmm...tp x pe ag tyme 2....mse ayie dh blah...tbe2 je fon ina bnyi...
hehehehe...cbe teka spe call...hahaha
spe lg klu bkn ayie.....
hehehe....hepi la aty ina ni....
hhahahaha......mmg t'baek pnye....
ermmm...tp ye la....pns bkn b'pnjgn pom...
tp x hjn ag pom tyme ni....hahaha...

nseb baek x lost contact....ina ni mmg dh rsau dh ha...
tkut t'lost contact....huhuhu....

smpai si2 je la cter ni....sbb smbngan dye yg smpai ina g plkn...hehehe...
2 je cter nye...x mau cter byk2 sbb tkut ad yg mnangis...
kuang3....
http://www.emocutez.com


Glitter Sphere - MySpace Glitter Graphics

Saturday, February 26, 2011

....kenangan la plak 2....

Glitter Sphere - MySpace Glitter Graphics



ptg2 cm gni....bes gk mngarang....ermmm.,..
nk smbung skt cter ina n ayie 2...
aie 2 smpai mne ek...ha, smpai yg dorg bju sme kaler 2...hehehe....
skip skt dr situ....sbb klu nk cter satu2 pnjg 2...
hehehehe....

bbrapa mggu kmudian.....
da mkin dkt dh ni ngn spm....sijil pelajaran malaysia ye.....bkn sijil perkahwinan malaysia...
hehehehe.....nk djadikn cter....mlm sblom exam spm 2....
ina pegi mla kt kls ayie....bkn btol2 kt kls dye....jrit je dr dpn kls Ibnu Khaldun 2....hehehehe...
ina jrit la dye....."ayie, ak mnx maaf klu ad wat slh kt ko...." (lbh krg la ayt dye 2)....
tp yg skt aty nye...ayie wat dek je....
last2 dye jrit blk...."mlm ni ak call ko..."
klu slow x pe de....ni kwn ina pom dgr ha....
pe lg, blk asrama mlm 2....mmg kne la ina ngn kwn dye ni....
bkn kne pe2 pom...kne perli...hahahaha...."mlm ni ak call ko...kata abg k.."(mcm2 la kot bnyi nye)....
hehehehe.....perghhhhh...mmg malu thp dewa la....

Glitter Sphere - MySpace Glitter Graphics




hahahaha....pe2 pom...inan ni hepi taw...ye la...
spe x hepi klu org yg kte ske wat cm2 kn....
so, mlm 2 ina tggu gk ayie call....tggu pnyer tggu...smpai t'tdo....
almaklum la....nk exam esok...huhuhu...so, tdo la awal...
huhuhu....x smpat gk ckp ngn ayie mlm 2....

esok nye....lps siap solat subuh b'jmaah kt surau, mcm bese la...ina trus pegi kls....
ina t'ingt kt fon dye....tgk2 ad mizcall....dr no ayie plak 2...
huhuhuhu....ina pom call la blk....(dye jwb x ek)....ntah la....
hahahaha....pe2 pom..pg 2 dorg smpt b'ckp mlalui fon skjp....

ermmm...pg 2 mmg bhgia la ina ni....msuk dwn pom ngn snyuman yg lbr....
hahahaha....paper aie paper bm...(sbb 2 bm dapat A1)....
hahahaha....ad cter dsbliknye...

ermm.....bleh dkatakn...spnjg exam spm 2....tiap2 mlm ayie call....
mmg bhgia sgt3 ina tyme 2....
smpai la aie last skali....aie last 2 part sdeyh skt....
xleh tlis skrg....len kli plak...hehehe....
sdeyh...smpai mngis2 si ina ni...tp sbb pe...kte tggu je la smbungan nnt...huhuhu.....

Glitter Sphere - MySpace Glitter Graphics

...rahsia org yg lhir bulan SEPTEMBER.....

spe nk taw rahsia nye.,...hehehe....

tp utk bln september je la...sbb ak lhir bln september...


Glitter-Words.netGlitter-Words.netGlitter-Words.netGlitter-Words.netGlitter-Words.netGlitter-Words.net


> sangat b'sopan santun n b'tolak ansur
> ska mngur kslpan org lain n m'kritik
> skp sgt cool, sgt baek n mdh smpati
> sgt prihatin, t'perinci, amanah, stia n jjur
> kerja yg dlkukan sgt smpurna
> sgt sensitif yg tdk dktahui
> mdh mmahami org laen sbb byk b'rhsia
> ska sukan, hburan n mlancong
> krg mnnjukkan prasaan nya
> t'lka aty nya sgt lame dsmpan
> cermat, tliti n teratur
> pendiam tp pndai b'ckp
> org yg sgt b'fkr
> daya pentaalukan yg baek
> bijak n mudah blajar
> suka cari mklumat
> kwl diri dr t'lalu m'kritik
> pandai m'dorong diri sndiri
> t'llu mmlih psgn
> sukakan benda yg luas
> bersistematik

Friday, February 25, 2011

.....hati....minda...kenangan.....

tiap2 kenangan ak ng dye....
ak ingt smpai skrg....npe la ngn ak ni...
dye ntah2 da bhagia skrg...
erm....ak je yg x dpt lpekn dye...
x dpt nk trime hakikat...

pe ak nk wat ni...
kenangan ak ngn dye smpai skrg ak ingt...
bkn skt2, tp sume nye...
dr tyme ktorg skolah smpai skrg kot...
bpk lme nye...
ak pom x sgke ak bleh ingt sume 2...
sbb ak pom x taw la...

erm...klu la ak bleh ptr blik waktu 2...
nk je ak ptr mse n record sume kngan 2...
bes sgt2 klu ingt blik...
wlupn hny skdr kngn tp, ianya m'beri ksn yg amt m'dlm kt ak....
huhuhuhu...

ak sndiri pom pening....
xaw dh nk wat pe...
mcm2 ak wat utk lpekn dye...
tp x leh gk...
asyk ingt dye je...
kdg2 smpai naek snk aty ak ni...
sdeyh weii.......

jd kt sni je la ak bleh luahkan prasaan...
huhuhuhu....

......kenangan la plak.....

Glitter Sphere - MySpace Glitter Graphics
MySpace Glitter Graphics


hehehehe....
asyik psl cnta jer...msti boring gk...
hehehhe...nnt org cop ak jwang plak...
hahaha....tp mmg jwang pom..smpai kwn ak pom pnggl ak mek bunga....
kih33....

ermmmm...nk cter pe ek psl knangan ni....
ad la skt2 knangan mnis ak...tp knangan hny tggl kenangan...
bpk sdeyh nye ayt...
hahahahaa....

kenangan 2 tyme skolah je...opsss....slp2...
bkn kngan ak la...kngan org len...dye cter kt ak...
hehehhee....t'prsn la plak...
keh3....

ak ad kwn taw...kwn ak ni...mcm diri ak da (pdhl mmg ak pom)...hahaha...
kngn mnis dye...mmg btol2 manis la...
hahahaha...ye la...mmg mnis pom ble org yg kte ske tbe2 cntct kte...
cm mmpi pom ad....hahahaha....

cter nye mle ble bdk laki 2 antar msj ucp slmat ary rye kt dye...
bdk laki 2 mmg dye ske gler..tp x gtaw pom bdk 2...
x bes la cter x de nme...jap ek nk cri nme....
ermmm....yg prmpuan 2 nme nye ina n laki 2 nme ayie...
msti korg kte sme ngn cter sblom ni kn...
mmg la sme sbb ni mmg cter psl dorg...hahahaha...

ok...smbg cter ni...
ayie ad antr msj kt ina (msj aie rye je pom)...hehehehe...
tp yg m'bnga kn aty ina ialah...
kt akhir msj 2 ayie ad tls something taw...
hehehehe...jeng3...pe dye...
cbe tka....ayie tls....from your bkl _u_m_ (lbh krg la...).
korg agk2 pe dye...hehehehe....


Glitter-Words.netGlitter-Words.netGlitter-Words.netGlitter-Words.net Glitter-Words.netGlitter-Words.netGlitter-Words.net Glitter-Words.netGlitter-Words.netGlitter-Words.netGlitter-Words.netGlitter-Words.netGlitter-Words.net


hehehhee....lps 2...ina pom bls msj 2...sbb ina mmg da taw dr spe...
dorg pom mle la msj dr saat 2...
dorg msj smpai la bkak blik skola....
tyme ina nk blik mktb...dye x b'enti ag msj ngn ayie...
ermm...asl tbe2 ak rse sbk plak tlis cter ni...
huhuhuhuhu....sdeyh la plak...

dah2....jgn lyn prasaan 2...lyn cter ni sdh...
dorg jnji mlm 2 tyme prep nk pkai bju kaler sme...
(wrna hijau)...hehehe...ayie pom jwb insyaAllah...
ina taw ayie x mgkn pkai sme kaler nye la...
da taw sgt prangai...kt skola pom x prnh b'ckp ngn ina...
ni kn plak nk b'jnji...hahahaha....
mlm 2, ina g prep cm biasa....ina tgk gk skliling...
mne ayie ni...ermm...tp aty ina kcwa sbb ina x nmpk pom ayie tyme prep mlm 2...
x pe la...ina pom wat keje nye tyme prep 2...
tyme blik...tup3....tyme ina trn tangga nk blk asrama...
dye t'nmpk ayie...mmg t'kjut sgt2 ina tyme 2...
taw x sbb pe...sbb ayie pkai bju sme kaler ngn ina....(x taw mmg btol2 nk pkai bju 2 ke pe)...huhuhuhu....

tp....taw2 je la...pompuan msti la tnjuk jual mhl skt...hahahaha...
dye wat x hran je....

....to be continue


Glitter Sphere - MySpace Glitter Graphics
MySpace Glitter Graphics

Thursday, February 24, 2011

....cinta lps kahwin....

Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…



Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.



Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…



Eiiiii…geramnya aku!!!



Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..



”Lah..awat tak tanya…”



Eiii..geramnya aku!!!



Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..



Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..



“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”



Eiiii..geramnya aku!!!!



Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..



Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..



Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…



Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..



“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”



Eiii…geramnya aku!!!



Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,



“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…



Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…



Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!



Eiii…geramnya aku!!!



Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..



Suratnya berbunyi begini:



Kehadapan isteriku (cewahhh..),



Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi

Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…



Ishkk..awak ni..tak berasan ker??



Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…



Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…



Ishkk..awak ni..tak berasan ker??



Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak..



Ishkk..awak ni..tak berasan ker??



Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…



“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “



Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)



Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…



P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi



Love,

Suamimu



Glitter Sphere - MySpace Glitter Graphics
MySpace Glitter Graphics

Wednesday, February 23, 2011

....syg...cinta....

ermmm....nk ckp pe ek....
ak nk cter psl sorg bdk pompuan ni....
bdk pompuan ni spe ek....ntah...nme t'pkse drahsiakn...
nme smrn nye ak ltak ina(bkn nme sbnr)....
cter ni ak pndekkn....
hehehe...b'mula ble dye msuk ke kem plkn...
erm....ssuatu yg mmg x dsgka2 b'lku...siapa taw llki yg mmg dye ske mai mnx couple ngn dye...llki 2 ak ltk nme ayie (bkn nme sbnr)...
hahahaha...mmg ssuatu yg dluar jangkaan..
so, pmpuan 2 pom trime la llki 2...tp jrk dorg ni jauh yg amat....
sorg kt timur...yg sorg lg kt barat....mmg jauh la...
smpai pompuan 2 t'pk2 b'thn ke klu couple jrk jauh ni...
ermm....mcm2...llki 2 kte dye syg pompuan 2....syg sgt2...
ina x cye gk mula2...utk mndpt kn kpstian ina mnx pndpt abg angkt nye yg mrpkan kwn kpd ayie....
abg angkt nye m'brikn jwpn positif....so, ap lg hepi la ina ni...
hehehe....tp spe sgke hujan di tgh hri (btol ke pribhse ni...lantak lah)...
ina ngn ayie x b'thn lme....dsbb kn org ke-3...
lps sthun b'sme....dorg b'psh...

Myspace Graphics
Myspace Graphics and Myspace Layouts

mmg sdeyh la...huhuhu....ak pom rse nk nges bce cter ni...
hehehe...smbung2 cter ni...
ina mnruskan idop nye dgn mnymbung pljrn ke slh satu ipta tp x spndai ayie la...
ayie plak dpt twrn g luar ngra...ngra matahri terbit....bpk bes nye....
huhuhuhu....lps 6 bln dorg b'psh....dorg b'tmu kmbli d fb....
mle2 mmg chttng2 je...tp bekas kksih....msti la m'buahkn blik bibit cinta di aty...
huhuhuu...dorg pom couple blk la...hahaha....tmbh2 plak dorg couple tyme ina nk final...tiap2 mlm ayie tmn ina stdy (tmn ngn fb @ ym je la)...
hahaha....mmg b'ga tmn di aty mse 2....erm...
tp, ina pom mle t'pk....ikhlas kh ayie trime dye...

Myspace Graphics
Myspace Graphics and Myspace Layouts


erm.....ina lpe kn je mslh 2....mse ayie exam final....dorg mmg x cntct...ina je yg slalu call n msj ayie...lps ayie dpt result....ayie msh snyp tnpa khabar brita....ina dpt taw psl ayie mlalui adik nye....adik ayie ckp, "along da llus nk g Jepun....dye x ckp kt akak ke??"....
t'kedu sktika ina dgr sume 2....tp x pe...ina senyap je....ina pk mgkin dye pnt ag kot sbb stdy smpai x tdo mlm....ku sgka kn pns hingga ke ptg, rpenye hjn di tgh hri....

bbrapa aie lps 2....ayie antr msj....msj pom klu msj yg m'bhgiakn x pe...
rpe2 nye...ayie antr msj utk p'akhiran sume p'hbgn dorg....mse 2 mmg ina ni da lmh sgt3....smggu x cntct tbe2 pts....Hanya Tuhan Yang Tahu aty n prsaan ina mse 2...huhuhuhu....
k la....smpai si2 je crite ni....

...hati....

erm....pe ad ngn aty....
hati2....bisikan hati....kata hati...bicara hati...msuk tjuk novel la plak...
hahahahha....
hati ialah...jeng3.,...hahaha....slh satu organ dlm bdn kte....
erm...btol la kn...
hehehe...dgn ad nye aty la kte ad prasaan syg, cnta n suka pd sseorng 2...
btol x...mstilah btol...
kta org dr mata trn ke aty....
hahahaha....tp klu jtuh aty pom kte kne aty2...sbb...
tkut nnt aty kte yg t'lka...
hehehehe....
mcm2 yg bleh jd ble aty kte da syg kt someone 2...
mcm ak la....hehehe....contohnye....
ak ni klu da jtuh aty ssh btol nk lps org 2...
ntah pe2...
pdhl cnta monyet ni mmg jrg ada yg kkl...
ak pom t'pksa la mnrima nye dgn aty t'buka...
huhuhuh....
pe org kte...
"klu ada jodoh x kmne"...
insyaAllah...tp yg plik nye...
npe ak ssh sgt nk lpe dye ek...
huhuhu...myb sbb first love kot...
kot la...x taw la kan...
hehehe...
rmai kwn2 ak yg m'doakn kami kkl...
tp last2 pts tgh jln gk....
ermm...x taw la lps ni akn b'tmu kmbli ke x...
tp yg pasti bg ak...
ni mrpkan yg first n last...
lps ni ak x nk dh t'jbk ngn CINTAN CINTUN ni...
tkut t'kcwa....ak srhkn sume nye pd Pencipta kita....

Tuesday, February 22, 2011

....my new life.....

idop x smsti nye mmrlukan cinta right....
tp yg plg penting cnta dr Allah 2 kne ad...

wlupn kte x dpt cnta dr llki x b'mkna kte x bleh idop...
cnta lelaki hnya akn mlkakn aty kte....bn m'hncurkn prasaan kte...

jd x perlu la kte t'llu mngjar cnta llaki...
krn akhir nye kte yg t'sksa...

setiap org tlh dttpkn siapa jodoh msg2....
Allah tlh ttpkn siapa jodoh kita di Luh Mahfuz...
jd x perlulah kte t'kjr2 cnta llki dlm idop ni....